Srbija sa 875 miliona dinara subvencioniše turizam

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2020. godini, preneo je danas list „Politika“.

Ove godine je izdvojeno 875 miliona dinara za projekte u turizmu, od čega 750 miliona dinara za turističku infrastrukturu.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Miroslav Knežević je za rekao „Politiku“ da je jedan konkurs, za lokalne uprave i turističke organizacije, za projekte turističke infrastrukture, do 30. juna, a drugi, za promociju, edukaciju i obuku u turizmu, otvoren je do 31. marta.

Knežević je rekao da država svake godine učestvuje u finansiranju takvih projekata, te su prošle godine subvencionisani projekti u Vrnjačkoj i Sokobanji i na Zlatiboru.

Država tako finansira parkove, pešačke, biciklističke i „staze zdravlja“, vidikovce čime se, rekao je Knežević, „stimuliše razvoj“, dok privatni sektor ulaže u smeštaj turista.

Na sajtu Ministarstva trgovine je navedeno da su prilikom dodele subvencija kriterijumi stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Srbije, s „razvojem prioritetnih turističkih proizvoda“ i „turističkih prostora“, kao i „adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike