Savić: Saopštenje „Mudisa“ poručuje da je perspektiva za ulaganje u Srbiji dobra

Nebojša Savić kaže i da popravljen izgled za povećanje kreditnog rejtinga znači da se popravlja i kako na Srbiju gledaju u inostranstvu.

"U tom saoppštenju se kaže da se smanjuje javni dug što otvara prostor za razvoj. Suština svega je da se obezbedi rast bruto društvenog proizvoda", rekao je Savić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Profesor FEFA ukazuje da danas vrlo komplikovana situacija u svetskoj privredi.

"Imamo interese SAD i njihovog kapitala, Evropu, Aziju. U tom galimatijasu dolazi do promene tokova kapitala, otvaraju se nove destinacije. Ovo saopštenje ‘Mudisa’ kaže da je perspektiva za ulaganje u Srbiji dobra", napominje Savić.

Postoji, kaže, deo poslova koji i Srbija treba da uradi.

"Da se održi fiskalna dispiplina, monetarna dispiplina i inflacija su stabilni. Dalje mora da se radi na jačanju investicija i privatnog sektora. Ova vest ‘Mudisa’ ide u tom pravcu da privatni kapital uđe u investicije", kaže profesor FEFA.

Kada je reč o povećanju plata i penzija, Savić navodi da će to zavisiti od situacije u budžetu koja je u ovom trenutku dobra.

"Najveći izazov za budžet će biti politički deo priče – kako uspostaviti balans između razvojnih i potrošačkih amibcija", zaključuje Savić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike