Savet za BDP: U julu se očekuje pad inflacije

U prvom kvartalu BDP je iznosio 4,5 odsto, dok su predviđanja za drugi kvartal četiri odsto, rečeno je na sednici. Kada je reč o inflaciji, njen pad se očekuje u julu, saopštila je pres-služba Vlade Srbije.

Na sednici je rečeno da se očekuje nešto manji prinos pšenice u odnosu na prošlu godinu zbog dugotrajne suše koja je vladala, da su kukuruz i suncokret u dobrom stanju, a da se istovremeno radi na otvaranju novih tržišta za izvoz voća i povrća.

Kako se ističe, Situacija u oblasti saobraćaja je značajno bolja i tu se beleži rast promenta u svim segmentima, posebno u železničkom. Istovremeno, vodni i avio-saobraćaj postižu značajnije rezultate u odnosu na prethodni period.

Navedeno je da se početkom septembra raspisuju tenderi za izgradnju prvih osam postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, što je od izuzetne važnosti za poboljšanje kvaliteta života građana.

Kada je reč o kapitalnim investicijama, u toku je realizacija projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, kao i izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike