Počinje izgradnja još dve stambene zgrade na lokaciji Beograd na vodi

Foto: Wikipedia

Izgradnja još dve stambene zgrade na lokaciji „Beograd na vodi“ počeće uskoro, a glavni izvođač radova je kompanija Strabag, saopšteno je danas.

Zgrade BW Arcadia i BW Aurora imaće po 244 stana, podzemne garaže i igrališta za decu, a obdanište će biti u njihoj blizini, navodi se u saopštenju kompanije „Beograd na vodi“ (Belgrade Waterfront)

„Izgradnju novih zgraa smo poverili Strabagu u čiji smo se kvalitet i efikasnost već uverili tokom rada na stambenim zgradama BW Vista, u koju je useljenje već počelo, i BW Parkview, na kojoj se radovi privode kraju“, rekao je generalni direktor kompanije „Beograd na vodi“ Nikola Nedeljković.

Ugovor o realizaciji projekta „Beograd na vodi“ na desnoj obali Save u centu Beograda, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije „Igl hils“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tim ugovorom su predviđena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centr i kula „Beograd“ visoka 168 metara.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike