Počeli radovi na gradnji auto-puta Niš–Merdare

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da će taj auto-put biti spas, pre svega, za Prokuplje, Kuršumliju, Blace i taj deo zemlje.

"Ovo je veoma siromašan kraj, koji se sa auto-putem podiže. Veoma je važno što ćemo ovde izgaditi auto-put", naglasio je Vučić i dodao da ćemo se tako bolje povezati i sa Prištinom i Gračanicom.

Ovo je veliki pomak za našu zemlju, naglasio je predsednik i zahvalio EU na finansijskoj pomoći za taj projekat.

"Umemo da poštujemo novac koji dobijamo besplatno – 40 miliona evra poklona od EU samo za ovu deonicu. Mnogo hvala svim poreskim obveznicima EU", poručio je Vučić.

Početku radova prisustvuje šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktori "Koridora Srbije" i "Puteva Srbije", Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak i drugi.

Vučić je u razgovoru sa Žiofreom rekao da je prvi put o tom projektu razgovarao još 2013. godine sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ukazao je da će auto-put doprineti i uspostavljanju bližih odnosa sa Albancima, kao i da će puno značiti za Srbe u Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi.

Građevinske mašine kompanije "Štrabag" počele su zemljane radove na deonici od petlje Merošina kod Niša do Pločnika u dužini 36,3 kilometra.

Deonica Niš–Pločnik je izuzetno kompleksna, jer će imati šest tunela, 12 mostova i veliki broj nadvožnjaka, podvožnjaka i vijaduktova, zbog čega je podeljena na četiri poddeonice.

To su petlja Merošina–Merošina 1 duga 5,5 kilometara, petlja Merošina 1–petlja Prokuplje istok dužine 8,8 kilometara, petlja Prokuplje istok–petlja Prokuplje zapad duga 12,8 kilometara i petlja Prokuplje zapad–petlja Beloljin dužine 5,5 kilometara.

Procenjena vrednost radova je 225 miliona evra, od čega je 185 miliona obezbeđeno iz kredita Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, 40 miliona evra je pomoć EU, a 30 miliona je obezbeđeno iz budžeta Srbije.

Za ostatak auto-puta do Merošine u toku je izrada dokumentacije za građevinsku dozvolu, kao i tenderske dokumentacije.

Rok za završetak radova na prvoj deonici je 2026. godina.

Na čitavom delu auto-puta dugog skoro 77 kilometara do administrativnog prelaza Merdare planirano je 85 mostova, 18 kilometara tunela.

To je deo budućeg auto-puta Niš–Priština–Drač dužine 383 kolimetara koji će povezati Srbiju sa najvećom lukom u Albaniji i predstavljaće vezu Koridora 10 sa Rutom 6 (Skoplje–Priština) i Rutom 2b (Sarajevo–Podgorica–Valona).

Cilj projekta je bolje regionalno povezivanje, ušteda na vremenu putovanja i operativnim troškovima, kao i povećanje bezbednosti saobraćaja.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике