Otvorene neobavezujuće ponude za Komercijalnu banku

Neobavezujuće ponude, u prvoj fazi tendera za prodaju akcija Komercijalne banke u vlasništvu Republike Srbije, otvorene su na današnjoj sednici Tenderske komisije Ministarstva finansija.

Tenderska komisija je konstatovala da su prispele četiri ponude u roku predviđenom tenderskom dokumentacijom, saopštilo je Ministastvo finansija.

Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne, odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za prvu fazu.

Ministarstvo finansija će u narenim danima uz asistenciju privatizacionih savetnika uraditi analizu prispelih neobavezujućih ponuda i konstatovati koji se od ponuđača kvalifikovao za drugu, obavezujuću fazu.

Kvalifikovane ponude će biti rangirane u skladu sa kriterijumima predviđenim tenderskom dokumentacijom, i kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi.

Posle topga će kvalifikovani ponuđači imati mogućnosti da urade dodatnu i sveobuhvatnu analizu poslovanja banke.

Predvideno je da obavezujuće ponude budu podnete sredinom novembra ove godine.

Ovlašćeni predstavnici svih ponuđača koji su dostavili neobavezujuće ponude, pozvani su da prisustvuju današnjem otvaranju koverata zbog transparentnosti procesa, navelo je Ministarstvo finansija.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike