Otvaranje auto-puta „Miloš Veliki“

15.30 – Ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je "Miloš Veliki" spreman za otvaranje: "Neka nam je svima srećan auto-put". 

Čitavu trasu novoizgrađenog auto-puta proći će i predsednik Srbije sa saradnicima, izvođačima radova, razgovaraće sa radnicima i meštanima. Mesto odakle će krenuti na taj put jeste Obrenovac.

Deonica od Obrenovca do Čačka duga je 103 kilometra, ima 11 nadvožnjaka, 44 mosta i tunel Brančići dug 945 metara.

Postoje dve tunelske cevi, sa po dve kolovozne trake, širine osam i po metara. U obe cevi postoji prostor za vozila koja su u kvaru, kao i veza između tunelskih cevi u slučaju vanrednih situacija.

Opremljen je najsavremenijom elektro-mašinskom opremom, uz stalno praćenje i upravljanje saobraćajem iz tehničko-operativnog centra.

Od Obrenovca do Čačka putarina košta 420 dinara, a stizaće se za manje od sat vremena.

Uz postojeće petlje Takovo i Preljinu, postoje još tri petlje – Ub, Lajkovac i Ljig.

Putnici iz Beograda do početka auto-puta mogu doći putem pored Ade ka Obrenovcu, ali i obilaznicom preko Ostružničke petlje.  

Početak auto-puta za vozače iz Beograda je u mestu Mislođin. Od centra Beograda do uključenja na auto-put u mestu Mislođin trebaće između pola sata i 45 minuta, zavisno od gužve.

Auto-put "Miloš Veliki" će povezati celu Zapadnu Srbiju sa Beogradom, omogućiti nove investicije i značajno doprineti turističkom razvoju tog kraja Srbije. 

Na Prvom programu RTS-a možete pratiti svečano otvaranje auto-puta "Miloš Veliki".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike