Nemački privrednici traže i dobavljače u Srbiji

U izjavi za Tanjug pred posetu Beogradu privredne delegacije koju predvodi premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtenberg Vinfrid Krečman, a u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore, Knap je ukazao da je komora organizovala i niz B2B (biznis ka biznisu) razgovora.

"Premijer Baden-Virtenberga dovodi sa sobom predstavnike 10 nemačkih preduzeća iz oblasti obrade metala, auto-industrije, drvne industrije koja su zainteresovana da stupe u saradnju sa srpskim preduzećima. Organizujemo i ‘Dane nabavke’, odnosno spajanje partnera, gde dolaze predstavnici nemačkih firmi koji ovde traže svoje dobavljače", napomenuo je Knap.

Važno je da, kako je istakao, preduzeća koja budu došla iz Baden Vitenberga ostanu u Srbiji i da ovde investiraju i podignu svoju proizvodnju.

Prema rečima Knapa, Baden Vitenberg spada u privredno najjače nemačke savezne pokrajine pored Bavarske i Esena.

U samoj pokrajini živi oko 40.000 Srba koji, kako je naveo, predstavljaju vrlo značajan most između te pokrajine i Srbije.

Baden-Virtenberg odlučuje to što skoro u svakom selu ima jedno srednje preduzeće sprecijalizovano u svojoj braniši i vodeće je na svetskom tržištu, naglasio je predsednik nemačko-srpske privredne komore.

"Ako tako neko preduzeće pokaže interesovanje ili razmišlja da investira u Srbiju, da svoju proizvodnju izmesti u nju, onda je to interesantno za Srbiju i njenu privredu", zaključio je Knap.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike