Nelt Grupa povećala prihode uz nove investicije i širenje poslovanja

Investirajući 20 miliona evra u postrojenje za proizvodnju slatkog programa u Angoli, Nelt je pomerio fokus na sopstvene brendove i time obezbedio dugoročnu održivost na tržištu na kome posluje već 11 godina.

"Sa proizvodnim kapacitetom od 6.700 tona godišnje, očekuje se da će dnevna proizvodnja brzo premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka. Želimo da budemo lider u kategoriji na tržištu i gradimo jake lokalne brendove koji će biti prepoznatljivi na čitavom kontinentu", istakao je  izvršni potpredsednik Nelt Grupe za afrička tržišta Boris Mačak.

"Početak distribucije ‘čipite’ na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine, ‘mondeleza’ u Mozambiku, ‘kolgejta’ u Zambiji i investicija u kompaniju ‘Čips Vej’ iz Čačka, obeležile su godinu za nama. Na energetske i druge globalne i lokalne izazove, odgovorili smo instalacijom hiljada kvadratnih metara solarnih panela, optimizacijom poslovanja i povećanjem efikasnosti cele organizacije," rekao je generalni direktor Nelt Grupe Miloš Jelić.

Krovna strategija ACCELERATE 2025 dodatno je izoštrila fokus kompanije ka digitalnoj transformaciji i rezultirala je pokretanjem unapređene "Nelt Market B2B" aplikacije i investicijom od dva miliona evra u data menadžment arhitekturu i alate koje razvijamo sa kompanijama Majkrosoft i SAS.

Preko 5.000 ljudi danas je deo Nelt timova širom sveta. U 2022. godini dodatno je investirano preko 2.5 miliona evra u vanredno povećanje zarada, kao i 1.500 sati edukacije kroz 258 trening programa.

Uvođenje fleksibilnog modela rada, privatnog zdravstvenog osiguranja za širok broj zaposlenih i razni drugi benefiti okrenuti ka porodici i zdravom životu, učinili su da "Nelt" na nekoliko tržišta u regionu bude prepoznat kao Top Poslodavac.

"Nelt" je osnovan 1992. godine i danas je vodeća kompanija u Srbiji i regionu u pružanju potpunih rešenja u distribuciji i logističkim uslugama.

"Nelt Grupa" se sastoji od 18 kompanija koje posluju na 12 tržišta u Evropi i Africi sa 4.500 zaposlenih i godišnjim prometom od preko milijardu evra.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike