Najveća izraelska i banka iz Dubaija potpisale sporazum

Najveća izraelska banka objavila je danas da je potpisala sporazum s najvećom bankom u Dubaiju pred uspostavljanje zvaničnih diplomatskih odnosa Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Izrael i UAE potpisali su bankovni i finansijski memorandum početkom ovog meseca što je utrlo put ekonomskoj i poslovnoj saradnji dve zemlje.

Banka Hapoalim je saopštila da je sporazum potpisan sa bankom NBD Emirati prošle sedmice.

Direktor te izraelske banke Dov Kotler predvodio je izraelsku poslovnu delegaciju u UAE prošle nedelje i sastao se sa najvišim poslovnim liderima Emirata.

On je u današnjem saopštenju naveo da će sporazum omogućiti izraelskim klijentima direktne transakcije u UAE i drugim zemljama.

Direktor banke iz Dubaija Šajne Nelson je saopštio da će sporazum sa bankom Hapoalim „otvoriti nove mogućnosti za posao i trgovinu za naše klijente i još više ojačati našu vodeću poziciju kao poverljivog bankovnog partnera za poslove širom MENAT (Bliski istok, Severna Afrika i Turska) regiona“.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu doputovao je danas u Vašington pred sutrašnje potpisivanje sporazuma o normalizovanju odnosa sa UAE i Bahreinom u Beloj kući.

(Novi magazin)

Napišite komentar