Ministarka infrastrukture delegaciji iz Kine: Srbija otvorena za nove kineske investicije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom Saveta za razvoj trgovine Hongkonga i kineskih kompanija o mogućnostima za saradnju na novim infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Generalni direktor Odeljenja za Tajvan, Honkgong i Makao u Ministarstvu trgovine Kine, Suen Tung, rekao je da su u delegaciji predstavnici kineskih kompanija koje rade na najvećim projektima u svetu, žele da se upoznaju sa projektima u Srbiji i da podele svoja iskustva.

Mihajlović je novinara posle sastanka rekla da „Srbija i Kina imaju ne samo prijateljske bilateralne odnose, nego i sve bolje ekonomske odnose, a činjenica je da najviše kineskih investicija imamo upravo u oblasti infrastrukture. Danas smo prvi put imali u poseti jednu veliku zajedničku delegaciju Kine i Honkgonga, sa kojom smo razgovarali o infrastrukturnim projektima koje radimo zajedno sa Kinom, kao i o potencijalnim novim projektima“.

Istakla je da je vrednost projekata koji se realizuju u saradnji sa Kinom oko sedam milijardi evra, a da je vrednost potencijalnih projekata oko osam milijardi evra. 

„Rezultate naše saradnje sa Kinom građani već mogu da vide u auto-putevima koje gradimo, mostovima, kao i na železnici“, rekla je Mihajlović.

Iznela je da su kineski privrednici posebno pohvalili uslove poslovanja u Srbiji, a da je njena poruka bila da Srbija želi još više kineskih investicija, koje će doneti znanje i tehnologiju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike