Minisatrstvo privrede apeluje na kompanije da pokažu odgovorno ponašanje

Ministarstvo privrede Srbije apelovalo je danas na kompanije da, u situaciji izazvanoj pandemijom virusa Covid19, pokažu odgovorno ponašanje, kako bi se očuvala likvidnost privrede u celini.

„U zajedničkom interesu očuvanja likvidnosti privrede veoma je važno da, pored očuvanja zaposlenosti i svih drugih mera, svi privredni subjekti, pokažu odgovorno ponašanje u odnosu na privredni sistem u celini“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo privrede apeluje na sve privredne subjekte „da svakako vode računa o svom interesu, ali i o interesu svojih partnera u ovoj situaciji i da kroz solidarnost zajednički prebrodimo period smanjene privredne aktivnosti“.

„Imajući u vidu međusobnu povezanost svih privrednih subjekata, jedino ukoliko u lancu uspemo da održimo likvidnost svih karika, uspećemo da nakon prestanka važenja vanrednog stanja brzo podignemo privrednu aktivnost“, navedeno je u saopštenju.

Ukazano je da će ukoliko, usled primene različitih vidova prinudne naplate, veliki broj privrednih subjekata bude blokiran ili ostane bez većeg dela likvidnih sredstava, pa bude onemogućen da nastavi sa radom u toku ili nakon vanrednog stanja, put oporavka za celu privredu, a pogotovo velike sisteme, biti znatno duži i teži.

Zbog toga, „Ministarstvo privrede, kao i Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije apeluju na opštu solidarnost učesnika u privrednom životu, a sve u cilju prevazilaženja trenutne situacije i očuvanja ekonomskog sistema“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike