Mihajlović: Uložićemo više od tri milijarde evra u komunalnu infrastrukturu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u komunalnu infrastrukturu u celoj Srbiji biti uloženo više od tri milijarde evra.

Ona je objasnila da će biti uloženo blizu 2,5 milijardi evra kroz projekte u komunalnoj infrastrukturi u 70 gradova i opština u celoj Srbiji, kao i blizu 900 miliona evra kroz projekte koji se realizuju sa različitim međunarodnim partnerima.

„U 2021. godini biće uloženo gotovo 900 miliona evra u komunalnu infrastrukturu u Beogradu, Batajnici i još nekoliko gradova u Srbiji, iz projekata sa KfW bankom i kineskim partnerima, sa kojima radimo prečistač u Beogradu. Vrednost investicije u sistem za prečišćavanje otpadnih voda koji gradimo sa kineskim partnerima procenjuje se na oko 470 miliona evra, a sa evropskim partnerima realizovaćemo sličan projekat u Batajnici“, rekla je Mihajlović za TV Prva.

Ona je naglasila da je komunalna infrastruktura uslov opstanka i razvoja i da se u ovoj oblasti realizuju investicije kakvih nije bilo prethodnih 40 ili 50 godina.

„Krećemo sa još jednim novim programom, u 70 gradova i opština, koji će imati potpuno uređenu kanalizacionu mrežu, i sve drugo što je potrebno, od fabrika voda do postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U taj projekat biće uloženo blizu 2,5 milijardi evra“, rekla je Mihajlović.

Govoreći o radovima na velikim infrastrukturnim projektima, navela je da se radi na svim gradilištima, od brze pruge Beograd-Budimpešta, do gradilišta 250 kilometara novih auto-puteva, na nekim gradilištima i u tri smene.

Dodala je da trenutno nema zaraženih ni izolovanih radnika zbog koronavirusa.

„Kao ministarstvo smo ponudili podršku 24 sata svim izvođačima, da gradilišta nastave da rade, jer ćemo se tako lakše izboriti sa ekonomskom krizom koja postoji u celom svetu, pa i kod nas“, navela je ona.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike