Mihajlović: Pregovaramo o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom kineske kompanije „Pauer Čajna“ Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ Ahmetom Muratom Turkogluom o nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

Mihajlović je rekla da je plan da se, po završetku radova na izgradnji sektora B (Batajnica-Bubanj potok), započne izgradnja i poslednje deonice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-železničke obilaznice oko Beograda.

„Završetak obilaznice podrazumeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada, unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice. Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rešenjem i vrednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora“, rekla je ona.

Direktori „Pauer Čajne“ i „Azvirta“ istakli su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora C obilaznice, kao i da pregovore o ceni privedu kraju.

(Novi magazin)

Napišite komentar