Mihajlović: Autoput Miloš Veliki učiniće taj deo Srbije privlačnijim za investicije

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da će puštanjem u saobraćaj autoputa „Miloš Veliki“, od Obrenovca do Čačka, čitav taj deo Srbije biti bolje i bezbednije povezan, ali i privlačniji za nove investicije i za turizam.

Mihajlović je za televiziju Pink rekla da će se koristi od autoputa „Miloš Veliki“ videti još bolje u decembru, kad bude puštena u saobraćaj i deonica dužine 17,6 kilometara od Surčina do Obrenovca.

„Danas potpisujemo i vrlo važan ugovor za izgradnju deonice Novi Beograd-Surčin, takođe na Koridoru 11. Planiramo da radove počnemo u martu i trajaće oko godinu i po dana“, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da ove godine počinje izgradnja Moravskog koridora u septembru, kao i da će uskoro biti obeležen početak radova na autoputu Sremska Rača-Kuzmin, a u novembru izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

„Nastavićemo da uređujemo i Koridor 10 i Koridor 11, zajedno sa Turističkom organizacijom. Ali, još je važnije to što autoputevi znače ostvarenje vizije Vlade, a to je da ljudi ostanu da žive ovde u Srbiji i da se deca rađaju“, rekla je Mihajlović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike