Mali: Penzioneri sutra dobiju povišicu, penzije će biti sve veće

Siniša Mali je u Dnevnom centru i klubu za druženje najstarijih sugrađana "Radana Pupić" rekao da penzije nikada nisu bile veće i da će penzije rasti kako se Srbija bude razvijala.

Penzionerima je poručio da je povećanje penzija rezultat njihovog odricanja i zahvalio im na svemu što su uradili za Srbiju.

"Hvala vam. Ovo je rezultat vašeg rada i odricanja, rezultat svih nas. Osim što nam je Srbija lepša i bolja, ima bolju perpektivu", rekao je Mali.

Najvažnije je, kaže, što naša deca imaju sigurniju i bolju budućnost i više ne razmišljaju da svoje snove ostvaruju u inostranstvu već žele da ostanu u našoj zemlji.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je rekao da će insistirati na tome da penzije rastu kad god vidi da je stanje budžeta dobro.

Kako je naveo, penzije ne smeju da prate rast cena na malo, već moraju da rastu mnogo više od toga.

Istakao je da penzioneri zaslužuju mnogo bolji standard.

"Trudićemo se da radimo još bolje i jače i da razvijemo Srbiju koja će moći vama da omogući mnogo bolje penzije", naveo je Đorđević.

Ministri Mali i Đorđević su danas sa gradomačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem posetili nedavno otvoreni Dnevni centar i klub za druženje najstarijih sugrađana "Radana Pupić" na Autokomandi.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike