Mali najavio uvođenje elektronskih faktura i novi zakon o fiskalizaciji

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas uvođenje elektronskih faktura koje će ubrzati povraćaj PDV-a, kao i novi zakon o fiskalizaciji, odnosno o uvođenju novih fiskalnih kasa koje će poboljšati naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika.

Mali je tokom obilaska poreske filijale Centar na Paliluli i filijale Palilula naveo i da sve zaposlene u Poreskoj upravi, ali i ostale u javnoj administraciji, očekuje povećanje plata.

„Nastavljamo i sa reorganizacijom. Mi ćemo već naredne godine krenuti u izgradnju nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu“, poručio je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Podsetio je da je jedna od reformi Poreske uprave bilo smanjenje broja filijala sa 178 na 37 i ocenio da filijala Centar sada radi „mnogo brže i efikasnije“.

„Objedinjen je rad nekadašnjih filijala Vračar, Stari grad, Rakovica i Savski venac. To je samo prva faza transformacije Poreske uprave, ali je nama vrlo važno da oni koji rade ovde budu zadovoljni“, naveo je Mali.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike