Lidl u Novoj Pazovi otvorio logistčki centar

Logistički centar kompanije Lidl otvoren je danas u Novoj Pazovi, a predstavnici tog nemačkog trgovinskog lanca najavili su da će do kraja godine otvoriti između 10 i 20 prodavnica u Srbiji.

U Lidlovom objektu u Novoj Pazovi radi 180 ljudi, prostire se na 45.000 kvadratnih metara, ima mesta za 30.000 paleta i kapacitet za snabdevanje 100 prodavnica.

Kompanija Lidl u Srbiji ima 500 zaposlenih, a objavljen je konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.

Logistički centar je otvoren u prisustvu predsednika države Aleksandra Vučića, ministra trgovine Rasima Ljajića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i nemačkog ambasadora Aksela Ditmana.

Genaralni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina je rekao da će taj trgovinski lanac i u Srbiji kao i u drugim zemaljama ponuditi svežu i kvalitetnu robu po najboljoj ceni.

„Nudimo i dobre radne uslove i adekvatnu naknadu u srdačnoj atmosferi“, rekao je Šapina.

On je istakao da će Lidl biti dugoročni partner Srbije i da će zajedno da rastu da se razvijaju.

Vičić je rekao da je Lidl u logostički centar u Novoj Pazovi investirao 55 miliona evra i angažovao 50 domaćih izvođača radova sa 2.000 radnika.

„Dolazak Lidla je simobol napretka Srbije jer ta kompanija posluje u 28 evropskih zemalja kojima Srbija želi da se pridruži“, kazao je Vučić.

Dodao je da će Lidl ojačati konkurenciju na domaćem tržištu i da će se u njegovim radnjama odmah naći 300 proizvoda iz Srbije, a da se nada da će ih kasnije biti i više.

Po rečima Vučića kupovna moć gradana Srbije će rasti jer će biti veće plate i penzije i oni žele da kupuju kvalitetnu robu, kakvu će Lidl nuditi.

Nemački ambasador Aksel Ditman je kazao da Lidl u Srbiji ne donosi samo radna mesta već i transfer znanja i tehnologija i uključivanje lokalnih dobavljala u njegov lanac.

On je podsetio da u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 ljudi.

Širom sveta Lidl ima vise 10.000 prodavnica, opslužuje 10 miliona kupaca i ima 150 logističkih centara.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike