Kragujevački „Majnd park“ – dom novih znanja i tehnologija

Darko Đorić iz "Majnd grupe" kaže da će se proizvoditi aluminijumske konstrukcije za šinska vozila, pre svega za dva poznata kupca.

"To su nemački ‘Simens’ i francuski ‘Alstom’ i fabrika je praktično postavljena u proizvodnju u proteklih mesec dana .Inače, gradnja objekta je završena 1. novembra ove godine i nadam se da ćemo vrlo brzo biti u punom kapacitetu, što se tiče proizvodnje. Kompanija AMM, trenutno broji negde oko 180 zaposlenih i to su praktično sve novozaposleni od početka ove godine", ističe Đorić.

U indistrijsku zonu u Kragujevcu širi se i "Simens", Direktor "Simensa" za Srbiju Udo Ajhlinger je najavio da će im na početku biti potrebno skoro 1.000 radnika. 

"Od velike nam je važnosti da stvaramo održiva radna mesta, tako da moramo da vodimo računa o veštinama i sposobnostima ljudi koje zapošljavamo. Septembra sledeće godine planiramo da počnemo proizvodnju, tako da nam to ostavlja dovoljno vremena da odaberemo prave ljude", ističe Ajhlinger.

Tehnološki park, koji gradi domaća kompanija, prostire se na 150 hektara i lociran je u blizini "Simensove" fabrike šinskih vozila. Upravo, industrijska zona je i namenjena kooperantima "Simensa" ali i drugim domaćim i stranim investitorima koji u Srbiju donose nova znanja i tehnologije.

U toku je izgradnja još jedne fabrike za proizvodnju delova od čelika, a zapravo, zamišljeno je da ceo kompleks izgleda kao grad u malom sa ambulantom, vrtićem, pistom za avione, internom zeleznicom.

Otvaranje nove fabrike planirano je u 12 sati, uz prisustvo zvanica iz Nemačke i državnog vrha Srbije. Kako je najavljeno.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike