Koridori i Svetska banka angažuju eksperte za Grdelicu

Da bi se deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, kao jedan od najzahtevnih građevinskih projekata u ovom delu Evrope završio u propisanim rokovima, najboljem kvalitetu i u skladu sa svim bezbednosnim standardima, Koridori Srbije zajedno sa Svetskom bankom dogovorili su angažovanje posebnog ekspertskog tima koji ima veliko iskustvo u sanaciji kosina i potencijalnih klizišta, ističe se u saopštenju.

Kako navode "Koridora Srbije", tim će predvoditi profesor Marinos Skempas, građevinski inženjer i ekspert Svetske banke za probleme kosina.

"Tim će u najkraćem vremenskom roku predložiti tehnička, tehnološka i projektna rešenja koja će obezbediti pre svega, stabilnost svih kosina u Grdeličkoj klisuri, a time garantovati kako bezbednost saobraćaja, tako i samog objekta autoputa kao dobra u javnoj upotrebi", poručuju iz Koridora. 

"Koridori Srbije" i pored prethodno sprovedenih geoloških istraživanja u saradnji sa Svetskom bankom, žele da obezbede najveći mogući kvalitet radova na Koridoru 10, kao najznačajnijoj saobraćajnici u Srbiji koja će dodatno doprineti ekonomskom razvoju Srbije, navodi se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike