Najbrže vesti u Srbiji

Knežević o kragujevačkom Fijatu: Sve što je stavljeno na sto, Štrajkački odbor vratio

Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog „Fijata“ vratili sve što im je „stavljeno na sto“ kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija „Fiat Krajsler automobili (FKA)“ mogla da odluči o izmeštanju svojih mašina u neku drugu državu.

„Neprestano traju razgovori sa štrajkačkim odborom, rukovodstvom ‘Fijata’, često i u sitne sate kako bi smo sprečili da nastala šteta bude još veća“, napisao je ministar Knežević u autorskom tekstu u nedeljnom izdanju beogradskih „Večernjih novosti“.

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje „pogrešnu poruku“ poslovodstvu „Fijata“ koje čeka poziv iz Srbije da dođe i da započnu pregovori.

„Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije FKA da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto“, ocenio je Knežević.

On je kazao da Vlada čini sve da obezbedi što bolji život građana i radnika, i da se, „uprkos nasleđenim problemima, pozitivni pomaci vide“.

„Stoga ne branimo mi nekog ‘stranca’ u našoj zemlji na račun ‘našeg’. Mi branimo princip da nam svima bude bolje“, ocenio je ministar.

On je pozvao radnike da prekinu štrajk i da, uz posredovanje Vlade, započnu razgovore sa poslovodstvom „Fijata“.

„Razgovor je u interesu radnika, Kragujevca, Srbije i svih nas“, zaključio je Knežević u autorskom tekstu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike