Izveštaj IBM dokaz da je Srbija najbolje mesto za ulaganje

U najnovijem izveštaju IBM objavljeno je da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini.

IBM nekoliko godina unazad analizira aktivnosti na polju ulaganja u Srbiju, a ovo je do sada najbolji rezultat koji je Srbija ostvarila i ujedno porast od oko 40 odsto u odnosu na 2015. godinu.

"Vlada Srbije koju je vodio Aleksandar Vučić postavila je unapređenje uslova za poslovanje visoko na listi prioriteta, a i ova Vlada koju vodi premijerka Ana Brnabić nastavila je, energično i posvećeno, rad na otklanjanju svih barijera", izjavio je Knežević.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Knežević je podsetio da nisu samo podsticaji privlačili investitore, već cela Vlada i Ministarstvo privrede rade na popravljanju poslovne klime.

Srbija je, podseća on, u poslednje dve godine i na prestižnoj Duing biznis listi Svetske banke koja rangira 190 zemalja sveta prema uslovima poslovanja, napredovala čak za 44 mesta, i plasirala se najbolje od kad ta lista postoji.

Na poslednjoj listi, Srbija je ušla u Top 10 zemalja reformatora na svetu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike