Grčko-srpski poslovni savet: Radiće se na povećanju grčkih investicija u Srbiji

Simeon Comokos je istakao da Grčka i Srbija imaju dugu tradiciju dobrih odnosa i jake istorijske veze, a da je u poslednjim decenijama, zajednički stvoreno snažno političko i ekonomsko partnerstvo.

Srbija je, kaže, u poslednjih nekoliko godina pokazala impresivan rast u oblasti ekonomije, trgovine, industrije, energetike i rudarstva, a istovremeno je stvoren poslovni ambijent koji je privukao veliki broj direktnih stranih investicija.

Takođe, Comokos je rekao da je Vučić kroz važne inicijative promovisao dijalog o mnogim političkim i ekonomskim pitanjima među susednim zemljama.

Naveo je da će Grčko-srpski poslovni savet u narednom periodu raditi na tome da se poveća broj grčkih investicija u Srbiji, obim trgovine između dve zmelje, ali i da promoviše lepote Srbije, kako bi što više grčkih turista posetilo Srbiju.

Comokos je istakao da taj Savet u potpunosti podržava napore Srbije da postane članica EU.

Potpredsednik Grčko-srpske komore trgovine i industrije Teodor Karakasis rekao je da su grčki privrednici, pre nego što je tu zemlju pogodila kriza, investirali u Srbiji, kao i u druge zemlje na Balkanu, ali su, kako kaže, u Srbiju otišli sa "otvorenim srcem".

Dodao je da srpska ekonomija raste poslednjih godina i čestitao predsedniku na napretku ekonomije, i to, kako je rekao, uprkos političkim izazovima.

"Grčki investitori imaju veliki interes da investiraju ili ponovo investiraju u Srbji i siguran sam da će ih vaša poseta dodatno ohrabriti", rekao je Karakasis.

Istakao je da će uslovi poslovanja u Srbiji privući nove grčke investitore, sada kada je u Grčkoj ponovo bolja situacija, jer privrednici ponovo traže mesta za ulaganje.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike