Crnogorska aviokompanija nudi otpremnine zaposlenima

Foto: Pixabay

Crnogorska aviokompanija Montenegro Erlajnz (Airlines) objavila je javni poziv zaposlenima za sporazumni prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine, prenose danas podgoričke Vijesti.

U dokumentu koji potpisuje izvršni direktor Vladimir Ristić, pozivaju se svi zainteresovani zaposleni, sa najmanje šest godina radnog staža, od kojih su poslednju radili u tom preduzeću, da do 15. oktobra predaju zahtev.

„Zaposleni može da ostvari pravo na neto otpremnine u visini od 50 odsto mesečne bruto zarade za svaku godinu radnog staža, s tim da iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog“, navodi se u dopisu koji je objavljen u četvrtak, 10. septembra.

Crnogorski avio-prevoznik objavio je i da zaposleni koji ispunjava uslove za odlazak u penziju, a ima 65 godina, može da ostvari pravo na neto iznos otpremnine do šest bruto-zarada.

„Visina bruto zarade određuje se kao prosečan iznos poslednje tri bruto zarade koje su zaposlenom pripadale pre isplate otpremnine, isključujući bruto zaradu ostvarenu u mesecima prekida rada za svakog zaposlenog pojedinačno“, prenose Vijesti.

U pozivu piše da će najkasnije u roku od 15 dana od predaje zahteva direktor doneti pojedinačne odluke.

Zaposleni u Montenegro Erlajnzu, kojima radni odnos prestane sporazumno i ostvare pravo na otpremninu, neće moći narednih pet godina da se zaposle u ovoj kompaniji, ali ni u javnom sektoru i institucijama.

(Novi magazin)

Napišite komentar