Brnabićeva najavila formiranje radne grupe za praćenje cene energenata

Na sednici su razmatrani potencijalni efekti koje bi rast cene energenata mogao da ima na privredu i industriju, kao i na finalne cene određenih potrošačkih dobara, imajući u vidu da je kompletnom građanstvu i malim privrednicima garantovano snabdevanje, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Ana Brnabić najavila je formiranje radne grupe čiji će zadatak biti praćenje kretanja cene energenata na tržištu, identifikacija mogućih efekata ovakvih kretanja na krajnje potrošače i privredne subjekte, kao i predlaganje mera Vladi Srbije za ublažavanje situacije u koje bi potencijalno mogla da se nađe srpska ekonomija.

Ministar finansija Siniša Mali uveren je da ova energetska kriza neće dugo trajati i da će se tržište stabilizovati, ali da će se efekti osećati dugoročno, uz napomenu da cena električne energije ne utiče podjednako na sve grane privrede, kaže se u saopštenju.

Na sednici je rečeno i da se trenutno radi na nova kapitalna 74 projekata, dok su njih 81 u fazi realizacije. To je, konstatovano je, rezultat rada cele vlade i svih ministarstava, zaključuje se u saopštenju Vlade Srbije.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар