Brnabić i Ruf: Reforme dale rezultate, treba ih nastaviti

MMF je zadovoljan trendom u srpskoj ekonomiji, kao i time da postoji visok stepen saglasnosti sa Vladom Srbije kada je reč o reformama koje treba sprovesti i u narednom periodu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade rekla je da je prvi kvartal bio izuzetno dobar. 

Brnabićeva je istakla da Vlada nastavlja da radi kao i do sada i da nema prostora za opuštanje, kako bi se postigli željeni rezultati u ovoj godini.

Naglasila je da se razgovara i o planovima za 2019. godinu, jer je cilj Vlade da se postigne održiv i dimamičan ekonomski rast.

Premijerka Brnabić i šef Misije MMF Ruf razgovarali su o rastu plata i penzija. 

Predsednica Vlade naglasila je da će se visina novog povećanja razmatrati u skladu sa rastom BDP-a i postignutim ekonomskim rezultatima. 

Poseban akcenat tokom razgovora stavljen je na mapiranje radnih mesta i utvrđivanje koeficijenata zaposlenih, na čemu radi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ruf je istakao da je za MMF novi sistem plata veoma važna reforma i da Vlada Srbije za to ima njihovu punu podršku, kao i da je za realizaciju tog posla neophodna puna saradnja i razmena informacija svih relevantnih institucija.

Brnabićeva je obećala da će se na tom poslu raditi maksimalnom brzinom i da je sada fokus upravo na tome – završetku mapiranja radnih mesta i izrada koeficijenata, za šta je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave već pripremilo nacrt zakona. 

Na sastanku je bilo reči i o važnosti javnih investicija, obezbeđivanju fiskalne stabilnosti, reformi javnih preduzeća i poreskoj politici, navedeno je u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike