Antić: Prvo stečaj, a onda prodaja Azotare

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da će nakon sprovedenog stečajnog postupka pančevačka „Azotara“ u skladu sa zakonom biti ponuđena na prodaju.

Prema njegovim rečima, to će omogućiti da eventualni novi vlasnici ponovo organizuju proizvodnju, na efikasniji način i bez opterećenja starim dugovanjima.

Kako je saopštilo ministarstvo energetike, Antić je kazao da su predstavnici Vlade u kontaktu sa rukovodstvom Azotare i predstavnicima sindikata, kako bi se u tranzicionom periodu obezbedili nužni tehnološko-ekološki procesi i socijalni program za zaposlene.

Antić je ocenio da je pokretanje stečajne situacijije ispunjenje obaveza prema MMF-u, ali je pre svega odgovoran odnos prema građanima, uzimajući u obzir, da bi se iz budžeta plaćali svi dugovi koje Azotara stvara.

On je dodao da Azotara i pored svih pokušaja da se poveća efikasnost i smanje troškovi ulaznih sirovina, ne uspeva da ostvari pozitivne poslovne rezultate, što vodi povećanju zaduženosti, neostvarivanju UPPR-a i generisanju novih gubitaka do kraja ove godine.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike