Zajednička vežba pripadnika SAJ-a i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, u toku petodnevne intenzivne obuke, izvršavali su kompleksne postavljene zadatke, saopšteno je iz MUP-a.

Dodaje se da su u zadatke bili uključeni savladavanje vodene prepreke čamcem, plivanjem, uništenje terorističke grupe, upad u zasedu, pružanje prve pomoći, izvlačenje i ubacivanje helikopterskim desantom, savladavanje vertikalnih prepreka, ronjenje u otežanim uslovima i noću, orjentiring, kretanje po teško prohodnom terenu uz pomoć karte, saopšteno je iz MUP-a.

Vežbi je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Naglasio je da se policija i vojska obučavaju, opremaju i sarađuju kako bi sutra, ukoliko zatreba, delovali kao jedno i zaštitili državu i narod, jer ako smo jaki u miru, snažni i motivisani, niko se neće usuditi da olako krene na našu zemlju.

"Pokazali ste zavidan nivo posvećenosti i sloge, čvrst karakter i snagu. Spremnost da služite državi i narodu", rekao je ministar Vulin i poručio pripadnicima SAJ-a i 72. brigade za specijalne operacije da država ceni njihovu posvećenost, obučenost i visok moral.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike