Za zdraviji život i bolju turističku ponudu Palića

U okviru realizacije projekta posvećenog „Razvoju vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“, Palić je danas postao bogatiji za vežbaonicu na otvorenom i obnovljene košarkaške terene,

navodi se u saopštenju Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

UNDP koji realizuje ovaj projekat, takođe je pripremio i dokumentaciju potrebnu za rekonstrukciju krova na Institutu za majku i dete u Subotici, saopšteno je iz te agencije UN.

„Odlučili smo da humanost i tolerancija koju stanovnici pograničnih gradova i opština u Srbiji ukazuju izbeglima i migrantima nagradimo podrškom razvoja lokalnih usluga koje će unaprediti kvalitet života za sve građane“, kažu u UNDP-u.

Predstavnik UNDP-a, Žarko Petrović, kaže da bolji životni uslovi za sve ljude koji žive ili borave u Subotici, stimulišu turizam i razvoj lokalne privrede.

„Još važnije, ovako čuvamo zajedništvo i vitalnost lokalne zajednice u ovoj i svakoj drugoj krizi u budućnosti“, kazao je on ističući odličnu saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje predsedava Radnom grupom Vlade Srbije za rešavanje pitanja mešovitih migratornih tokova.

U okviru šire podrške Vlade Japana namenjenoj jačanju vitalnosti lokalnih zajednica, ukupne vrednosti 1,95 miliona dolara, UNDP pomaže opštinama u Srbiji sa velikim brojem migranata i izbeglica da ojačaju zajedništvo, poboljšaju javne, komunalne usluge i infrastrukturu na dobrobit stanovništva i migranata.

Podrška lokalnim zajednicama se realizuje u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbeglice i migracije, kroz projekat „Razvoj vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize“.

Na svečanom otvaranju obnovljenih terena i nove vežbaonice na Paliću prisustvovali su gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i Vladimir Ilić, predstavnici UNDP-a, ambasade Japana i Komesarijata za izbeglice i migracije.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike