Za nestalim Boškom Mladenovićem traga se već 16 dana, u potrazi desetine ljudi i policija

Boško Mladenović ima 92 godine, teško se sporo kreće i mala je verovatnoća da je uspeo daleko da odmakne. U kontejneru je živeo sa sinom. Poslednje što se o njemu zna je da je kontejner napustio u tri sata po ponoći.

"Kada sam došao ovde kod njega ujutru da mu dam kafu, brat je rekao da ga nema i da je izašao tokom noći. Izjutra ja sam krenuo u potragu," kaže sin nestalog Boška Andrija Mladenović.

U potragu su istog dana uključeni i stariji i mlađi meštani, kako sela iz kojeg je nestali Mladenović, tako i iz Koretišta, Gornjeg Kusca.

Stojan Simijonović ističe da je sada nezgodno za potragu jer palo lišće, kiša, najverovatnije da je pokrilo i tragove.

"Trudimo se, možda i nađemo, ali teško za sada", poručuje Simijonović.

U potrazi je svakodnevno nekoliko desetina ljudi. Proveravaju i brdovite terene i uspone.

"S obzirom da čovek ima 90 godina i da nije imao fizičku snagu da dođe dovde, znači noga pred nogu, pogrbljen je, ne postoji logika da je on na ovom mestu, ali opet imamo neku moralnu obavezu da pretražimo teren, jer u u životu svašta se dešava i sve je moguće", poručuje Goran Simijonović.

Lokalna samouprava u Novom Brdu nema druge mogućnosti osim da apeluje na građane da ne prestaju sa potragom.

Predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević kaže da su ekipe nekada veće, traže veća područja, zavisno od vremenskih uslova, ali da će nastaviti potragu i dalje.

"Nadamo se da će dati neki razultat u skorije vreme", poručuje Milošević.

Sin nestalog Mladenovića ne isključuje da ga je neko oteo.

Od prijave nestanka, u potragu za Mladenovićem, povremeno se uključuju i pripadnici policije i kosovskih bezbednosnih snaga. Za sada i oni bezuspešno.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар