Vulin primio vojnike koji su ženi spasili život

U spasavanju že su učestvovali major Ivan Todosijević, potporučnik Janko Ninković i stariji vodnik prve klase Dušan Obradović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Trojica pripadnika Vojske Srbije bili su očevici saobraćajne nezgode do koje je došlo kada je vozač putničkog automobila sleteo s kolovoza i udario ženu u selu Gugalj, na putu između Požege i Čačka.

"Prišli smo do mesta nesreće, gde smo videli stariju ženu kako leži u kanalu pored ograde. Zaustavio sam automobil, izašli i shvatili da je teško povređena", objasnio je major Todosijević i dodao da je žena bila u besvesnom stanju, povređene glave i da je krvarila iz nosa.

Prema njegovim rečima, sve do dolaska Hitne pomoći, on i kolege nisu se odvajali od povređene žene i preduzeli su sve kako bi joj spasili život.

Trojica pripadnika 22. pešadijskog bataljona pomogla su ekipi hitne pomoći da pacijenta stavi na nosila i ubaci u sanitetsko vozilo. Upoznali su lekare o stanju povređene žene i objasnili da postoji velika mogućnost unutrašnjih povreda.

"Bavimo se takvim poslom gde moramo da znamo šta se radi u slučaju samoopovređivanja i u slučaju neophodnosti ukazivanja pomoći nekom drugom, dok neko od stručnih organa ne dođe", objasnio je major Todosijević.

Potporučnik Janko Ninković smatra da bi svaki pripadnik Vojske Srbije postupio na sličan način i poručuje da građani Srbije treba da znaju da na svoju vojsku mogu da računaju i da ih pripadnici vojske čuvaju uvek, bez obzira da li nose uniformu ili ne.

Stariji vodnik prve klase Dušan Obradović isitakao je da je ponosan što je sa svojim kolegama uspeo da reprezentuje vojsku u najboljem svetlu i rekao da narod može da veruje vojniku, jer je vojnik uvek spreman da pomogne svom narodu.

"Srbija je ponosna na svoju vojsku"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izrazio je zadovoljstvo što Vojska Srbije u svom sastavu ima dobre, hrabre i odlučne ljude koji će uvek pomoći svakome kome je pomoć potrebna.

"Kad god vidite uniformu i vojnika, bez obzira da li je na dužnosti ili nije, on je tu da vam pomogne i možete biti sigurni da je tu i pomoć i zakon i red. Srbija je ponosna na svoju vojsku", naglasio je Vulin.

Ministar odbrane je istakao da svako treba da bude spreman i obučen da usvoji "veštine koje smo nekada imali i kojima smo pomagali drugima, a koje su danas nepravedno i potpuno bezrazložno zaboravljene i zapuštene".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike