Najbrže vesti u Srbiji

Vulin: MiG-ovi stižu po planu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da će avioni „MiG“ stići u Srbiju do kraja godine i da preostaju još tehničke procedure jer su administrativne već uradjene, saopštilo je ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom potvrdjena važnost opremanja Vojske Srbije novim sredstvima, pre svega avionima, tenkovima i borbenim vozilima.

Vulin je ponovio da Srbija neće ulaziti u vojne saveze ali i da neće uvoditi sankcije Rusiji.

„Svojim domaćinima sam rekao da smo vojno neutralni, da nema govora da ulazimo u bilo kakav vojni savez, ni u NATO, ni u ODKB, i da ćemo svakako nastaviti da se ponašamo prijateljski i naravno, u skladu sa našim interesima. Naš put, kada je reč o EU savršeno je jasan i ja sam to rekao, ali kada je vojno odredjenje u pitanju, ostajemo neutralni i tako će i biti“, izjavio je Vulin.

Vulin je zahvalio Šojguu na principijelnom stavu Rusije oko Kosova, kao i odnosu prema pripadnicima Vojske Srbije na „Medjunarodnim vojnim igrama“, čijoj završnici prisustvuje.

On je u ime predsednika Aleksandra Vučića pozvao Šojgua na proslavu godišnjice oslobodjenja Beograda 20. oktobra, kao priliku da se „zajednički potvrdi prijateljstvo“ dve zemlje.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike