Vulin: Kod Vranja se gradi poligon za obuku pripadnika vojske

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će vojno strelište kod sela Gornji Vrtogoš, u sklopu baze“Jug“ kod Vranja po završetku radova 2018. godine biti regionalni centar za obuku pripadnika Vojske Srbije.

Strelište se gradi u saradnji sa Nacionalnom gardom Ohaja (SAD).

Vulin je prilikom obilaska kasarne „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ rekao da je uredjenje ovog vojnog objekta za obuku jedan od prioriteta na kome se trenutno radi sa ciljem da se povećaju kapaciteti za obuku i nastavu pripadnika Vojske Srbije.

On je istakao da je u uredjenje objekta do sada uloženo 59,7 miliona dinara, da bi trebalo da se uloži još 212 miliona dinara, kao i da je još oko 900.000 dolara donacija Sjedinjenih Američkih Država.

„Rok za završetak radova je 2018. godina, nakon čega će ovde moći da se vežba gadjanje iz svih pešadijskih kalibara do 12,7 milimetara, ali i gadjanje iz ručnih raketnih bacača“, rekao je Vulin.

Vulin je dodao da je predvidjeno da u Gornjem Vrtogošu bude izgradjen i mini poligon za oklopne jedinice.

Prema njegovim rečima, poligon će se koristiti za obuku u okviru vojne baze „Jug“ kod Bujanovca, koja je namenjena za obuku pripadnika Vojske Srbije za učešće u medjunarodnim mirovnim operacijama.

Poligon Gornji Vrtogoš ministar odbrane je obišao zajedno sa načelnikom Generalštaba vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike