Vulin: Dunav neće biti bezbedan koridor za krijumčare

Ministar Aleksandar Vulin, koji je sa pomoćnikom direktora policije Bogoljubom Živkovićem i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem obišao pripadnike Policijske ispostave za bezbednost na rekama, naveo je da će u narednom periodu značajna sredstva biti uložena u nabavku opreme.

Prema njegovim rečima, biće nabavljeni novi čamci, adekvatna uniforma za izvršenje zadataka i boravak na vodi, a razmotriće se i lokacija za zimovnik sa pratećim sadržajima na priobalju reke Save.

"Pripadnici Policijske ispostave za bezbednost na rekama, koji brinu o bezbednosti na 226 kilometara rečnih tokova i priobalja, u prva tri meseca ove godine zaplenili su oko tri tone krijumčarene nafte i uhapsili počinioce. To je za pohvalu, ali nije ni mali deo nafte ili cigareta koji se krijumčare Dunavom. Zato će biti formirano posebno telo koje će koordinirati rad svih policijskih uprava na Dunavu. Dunav neće biti bezbedan koridor za krijumčare", istakao je Vulin.

Ministar je naglasio i da je zahvaljujući brzim intervencijama pripadnika Policijske ispostave za bezbednost na rekama prošle godine spaseno 14 ljudi, koje su uspeli na vreme da izvuku iz vode prilikom pokušaja samoubistva, zbog čega su ovi momci istinski heroji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар