Vučić obišao završne radove na novoj zgradi „Beograda na vodi“

Zajedno sa Vučićem, radove su obišli i predsednik kompanije "Igl Hils" Muhamed Alabar, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vučić i Alabar obišli su jedan od stanova u novoj zgradi, sa koje "puca" pogled na Savu i Kulu Beograd.

"Sve su zgrade lepe, imaju nešto svoje i celo ovo naselje, kao novi mali grad je fantastično. To je gotovo neverovatno, nestvarno izgleda", konstatovao je Vučić.

Na pitanje novinara da li je verovao da će sve da izgleda onako kako danas izgleda, Vučić je rekao da su samo on i tek nekoliko ljudi verovali u projekat "Beograd na vodi".

"Kada imate viziju i kada nešto hoćete da uradite, gotovo uvek ste usamljeni, što i nije novost. Ali kada izgurate to, svi uživaju i to me čini veoma srećnim", rekao je Vučić.

Ministar finansija Siniša Mali preneo je da će u okviru tog projekta biti izgrađeno milioni kvadrata.

Dodao je da će nekadašnja Ložionica, koja je pripadala Glavnoj železničkoj stanici, u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić, biti pretvorena u Kutak za mlade, u jedan multinamenski kreativni centar.

Zgrada "BW Terraces" ima 17 spratova, 132 stana, a radi dodatnog komfora za stanare tu su i bazen, teretana…

Reč je o sedmoj zgradi u okviru "Beograda na vodi" koja će biti useljena, a useljavanje će početi do kraja godine.

Zajedno sa ovom zgradom na prostoru "Beograda na vodi" biće useljeno ukupno 1.500 stanova.

Sa terase poslednjeg sprata zgrade "BW Terraces" predsednik Vučić je posmatrao video-prezentaciju radova na fasadi Kule Beograd.

Kako je ranije rečeno, Kula Beograd visoka je 168 metara i kao takva najviša je zgrada u našoj zemlji i ovom delu Evrope.

Ima 42 sprata, a na vrhu, odakle se pruža pogled na celu prestonicu, nalaziće se vidikovac.

Kada u potpunosti bude završena, u Kuli Beograd će se, osim stanova i parking mesta, nalaziti hotel i apartmani "Sent Redžis", kao i restoran.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике