Vučić čestitao Kurban-bajram

Aleksandar Vučić uputio je čestitku povodom Kurban-bajrama, jednog od dva najveća praznika u islamu.

"Vama, verskim službenicima i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban-bajram u iskrenoj veri da će vam ovaj veliki praznik doneti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Poželeo je, pre svega, dobro zdravlje, za koje se svi bore u ovim teškim vremenima, saoštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

"Nevolja je zajednička, ali je možemo savladiti kao i svaku do sada – uz međusobno razumevanje, poštovanje, brigu o bližnjima i čvrsto uverenje da ćemo i ovo zajednički prebroditi", poručio je Vučić.

Navodi da simbolika kurbanskog žrtvovanja jeste simbolika praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, međusobnog približavanja.

"Ovo je praznik koji slavi velikodušnost, saosećanje sa onima koji nemaju, kao i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada pre", piše u čestitki.

Kurban bajram, dodao je Vučić, predstavlja istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i nasleđa, kao i podsećanje i svedočanstvo da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čoveka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i milosrđa prema nevoljnima, na koje nikada ne smemo da zaboravimo.

"Želim vam da praznik provedete u miru i radosti, da u duhu Kurban Bajrama i uz iskrene molitve uvek dočekujete dobre vesti i svako dobro i napredak u našoj zajedničkoj kući, u našoj Srbiji. Kurban bajram šerif mubarek olsun!", navodi se u predsednika Vučića.

Povodom praznika, čestitke su juče uputili i drugi republički i pokrajinski zvaničnici.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike