Vučević: Slavimo slobodu i pobedu života nad smrću

"Svi mi u Novom Sadu ponosni smo na razvoj grada za ovih 100 godina slobode i što je uspeo da se oporavi od stradanja u Drugom svetskom ratu", istakao je Vučević nakon polaganja venaca, što je bio prvi događaj obeležavanja oslobođenja Novog Sada, 9. novembra 1918. godine.

Novi Sad je uvek bio spreman da prihvati sve ljude, sačuva Srbe koji su u njemu našli utočište, a da ne ugrozi multikulturalnost.

"Svega toga ne bi bilo da nije bilo 9. novembra 1918. i to ne smemo zaboraviti jer je to opredelilo i naše živote, jer je to bila pobeda života. Zato danas slavimo mir", poručio je gradonačelnik Novog Sada.

Vence su položili i predstavnici Vojske Srbije, čija Prva kopnena brigada sa komandom u Novom Sadu takođe obeležava 9. novembar kao svoj dan.

"Čestitam građanima Novog Sada praznik, a veličanstvena vežba koja je u toku pokazuje apsolutnu spremnost Vojske da štiti izvojevanu slobodu", rekao je general Željko Petrović, komandant Prve kopnene brigade Vojske Srbije.

Vence u porti Uspenske crkve u Novom Sadu položili su i predstavnici Udruženja potomaka ratnika od 1912. do 1918. godine.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike