Vozovi na pruzi Beograd-Novi Sad ponovo voze 200 na sat

Jutros u 9 sati izvođači radova završili su mašinsko regulisanje koloseka na delu brze pruge između Beške i Karlovačkih Vinograda, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije.

Tako su, kako se navodi, završene su sve planirane aktivnosti na tekućem održavanju, čime su se stekli uslovi da brzina vozova bude vraćena sa 160 na maksimalnih 200 kilometara na sat, kako je to projektovano redom vožnje.

Podsetimo, 10. januara je, iz preventivnih razloga, na dve lokacije na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad brzina vozova smanjena sa 200 na 160 kilometara na sat.

"Radilo se o dvokolosečnim deonicama Stara Pazova – Inđija i Beška – Karlovački Vinogradi, gde je brzina vozova bila smanjena za 40 kilometara na sat, zbog čega je putovanje brzom prugom između Beograda i Novog Sada trajalo svega tri do pet minuta duže", navode "Infrastrukture železnica Srbije".

U saopštenju se dodaje da su zamenjeni i ukradeni delovi kontaktne mreže iznad železničke pruge na dve lokacije između Beograda i Novog Sada.

"Zbog krađe osam čvrstih tačaka kontaktne mreže, ‘Infrastruktura železnica Srbije’ je bila prinuđena da 12. januara na deonicama brze pruge Inđija – Beška i Sremski Karlovci – Petrovaradin uvede lagane vožnje sa 20 kilomara na sat, umesto projektovane brzine od 200 kilometara na sat", navodi se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike