Vladika Teodosije u poseti Vladika Teodosije u poseti Ruskoj pravoslavnoj crkvi

Uoči današnjeg praznika prenosa moštiju Svetog Aleksandra Nevskog, mitropolit sanktpeterburški i ladožški Varsonufije predvodio je u sredu bdenje u Sveto-Trojickom hramu Aleksandro-Nevske lavre, a sasluživao je i episkop raško-prizrenski Teodosije, prenela je televizija Hram.

Na bogosluženju je bio i ostatak srpske delegacije, prorektor prizrenske Bogoslovije jeromonah Isidor Jagodić, direktor Uprave za vere Radojević i izvršni direktor za finansije kompanije Telekom Srbija Milenko Dželetović.

Direktor Uprave za vere Republike Srbije je u ime srpske delegacije predao na poklon Aleksandro-Nevskoj lavri, kopiju Presvete Bogorodice Pećke. Originalna ikona nalazi se u manastiru Pećka patrijaršija na Kosovu i Metohiji.

"Patrijarh Srpski Irinej blagoslovio je da se uradi kopija čudotvorne ikone Bogorodice Pećke i ona je sada ovde kao dar srpskog naroda Aleksandro-Nevskoj lavri i ovom gradu. Neka ona do veka svedoči o bratskoj ljubavi u Hristu srpskog i ruskog naroda", rekao je Mileta Radojević.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike