Vesić podelio paketiće deci u Leposaviću

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je opštinu Leposavić na Kosovu i Metohiji, gde je mališanima u predškolskoj ustanovi "Naša radost" podelio paketiće. 

Kako je rekao, Beograd možda jeste kilometarski daleko, ali je glavni grad svih Srba bilo gde da žive.

"Beograd je mesto gde je naš predsednik, naša vlada i vojska i odakle mi pokušavamo da uradimo ono što je dobro za naš narod. Grad Beograd je uz Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji jer želimo da pokažemo da u ovim teškim trenucima zaista hoćemo da budemo tu za vas i da vam pomognemo da preživimo iskušenja u kojima se nalazimo", rekao je Vesić.

Kako je istakao, Beograd kao glavni i najveći grad u Srbiji ima obavezu da pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

"Danas smo ovde u Leposaviću, sutra ćemo biti u nekom drugom mestu, ali želim da znate da ćemo uvek biti uz vas i da ćete to već videti ove godine tako što ćemo ovde uraditi neke lepe projekte koji će vam omogućiti da živite bolje", istakao je Vesić.

Naveo je da su pred nama velika iskušenja i da moramo da budemo zajedno jer, dodao je, samo ako kao narod budemo jedinstveni i budemo sledili jedinstvenu politiku možemo da pobedimo.

"To jedinstvo nije baš bilo odlika Srba u prošlosti, ali vreme je da to promenimo i da konačno vodimo istu politiku i da se borimo za naše interese", rekao je Vesić i mališanima poželeo srećnu Novu godinu.

Osim poklona, za mališane je održana i interaktivna predstava "Novogodišnja bajka" u kojoj je učestvovao glumac Svetislav Bule Goncić.

Posle obilaska predškolske ustanove "Naša radost", Vesić će se u zgradi opštine Leposavić sastati sa predstavnicima te opštine, na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem, nakon čega će obići hram Svetog Vasilija Ostroškog.

Kako je predviđeno, Vesić će u Leposaviću večeras prisustvovati proslavi Srpske nove godine, a tokom dana posetiće i Kosovsku Mitrovicu.

Sa Goranom Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, direktor CEBEF-a Damir Handanović, direktor Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" Svetislav Bule Goncić, direktor JKP  "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević, direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić, direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković i direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Radosavljević.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike