„Vek pobednika“ – i vojnici i RTS pokazali spremnost

Nekoliko nedelja se pripremalo, 70 kamera na deset lokacija, 200 zaposlenih Radio-televizije Srbije bilo je na terenu, ali i u studiju.

 

"Ovo je najkompleksnija stvar u ovih poslednjih desetak godina koliko sam ja na RTS-u po samoj veličini i složenosti", ističe novinar i urednik Zoran Stanojević.

"Sve treba povezati, deset lokacija, sve ljude, ne sme ništa da ispadne, sve mora da funkcioniše odlično. Tehnički deo ekipe se spremao poduže, nekoliko nedelja", dodaje Stanojević.

Novinarka Sanja Dragićević Babić kaže da je spremajući se za prenos vežbe dosta čitala.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski napominje da se tolikim brojem kamera – 70 i takvim načinom prenosa do sada nije susretao.

Mnogo je projekata u karijeri reditelja Veselina Grozdanića. Ovaj poslednji, po mnogo čemu za njega je poseban.

Grozdanić naglašava da je ovo bio jedan od najkomplikovanijih prenosa koji je RTS ikada radio.

Kaže da se išlo simultano sa 11 televizijskih sistema koji prate ceo vežbovni dan sa preko 200 kolega. "Najteže za nas bilo što imamo deset različitih destinacija po Srbiji", dodaje Grozdanić.

Producentkinja Snežana Rodić Sinđelić ukazuje da svaki put sve složeniji.

"Kao i u video-igricama, pređete jedan nivo pa onda je sledeći složeniji", navodi Rodić Sinđelićeva.

..ali imamo dobre kolege sarađujemo odlično sa našom tehnikom, sa našim novinarima, sa kolegama na terenu,

Ističe da je ovog puta bio veliki broj signala koji dolaze sa terena – sve je to trebalo organizovati, postaviti prave ljude na prava mesta.

Koliko je današnji prenos bio zahtevan, dokaz je i to što se može uporediti samo sa još jednim – prenosom Evropskog prvenstva u atletici iz Beogradske arene.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike