Vanredna situacija u pranjanskim selima Bogdanici i Družetićima

Razmatrajući stanje koje je nastalo kao posledica elemenatrne nepogode-poplave na delu teritorije Opštine Gornji Milanovac, Opštinski štab za vanredne situacije doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije za naseljena mesta Bogdanica i Družetići. 

Jako nevreme, koje je pogodilo noćas pranjanski kraj, izazvalo je bujanje reke Kamenice. Nabujala reka je napravila veliku štetu na području sela Bogdanica i Družetići gde je vodena stihija odnela dva mosta.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, koji je obišao sela, rekoa je da je velika šteta načinjena u ove dve mesne zajednice.

"Putna infrastruktura je u potpunom prekidu, dva mosta su nam porušena. Mehanizacija je već na terenu, pokušavamo da bar za laki saobraćaj osposobimo ovaj put, teretni svakako neće moći da se odvija. Ovo je put lokalne kategorije, tako da Opština Gornji Milanovac ima obavezu da to sanira. Ono što sam dolazeći ovde mogao da vidim, jeste da je dosta kuća bilo pod vodom i već od sutra će naše komisije biti na terenu kako bismo utvrdili štetu. Ne pamtim ovakvo nevreme, jesu postojale najave za padavine, ali niko se nije nadao da će biti u ovom obimu", rekao je Kovačević.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike