Uz auto-put Ub privlačniji za investitore

Starim putem iz Uba prema Beogradu otišli su mnogi i postali slavni: fudbaleri Dragan Džajić i Nemanja Matić, glumac Raša Plaović, filozof Brana Petronijević. Poslednjih godina iz Uba se manje odlazi, a broj stanovnika raste. Za desetak godina nikle su 34 stambene zgrade. Izgrađen je novi hotel.

"Postoji veliki broj poslovnih gostiju kao i interesovanje individualnih putniika kojima je Ub postao jako interesantna lokacija za opuštanje. Postoji mogućnost proširenja naših smeštajnih kapaciteta", kaže Katarina Maksimović, menadžer hotela Ub.

Prve aktivnosti na izgradnji auto-puta koji prolazi pored Uba, počele su baš na tom području. U Stublenici prvi su završili eksproprijaciju zemljišta.

"Na početku su ljudi bili rezervisani, međutim sad su oduševljeni, jedva čekaju kad će biti otvaranje auto-puta zato što njima će mnogo značiti, pogotovo voćarima i povrtarima koji će moći odavde da stignu do Beograda za pola sata", kaže  Miroslav Antonijević, predsednik MZ Stublenica.

"Za nas je jako bitno, pogotovo kad su mlečni proizvodi u pitanju, da distribucija bude brza", kaže Suzana Janković iz "Mlekare Ub". 

Ub je odjednom postao interesantan ivestitorima. Pored samog auto-puta, Ubljani su na površini od 112 hektara izgradili novu industrijsku zonu.

"Od prošle godine u poslovno proizvodnoj zoni imamo prvog stranog investitora. U narednom periodu zbog otvaranja auto-putra očekujemo još stranih investicija i domaćih investicija zbog brže komunikacije sa celim svetom", kaže Ivana Nikolić, narodni poslanik.

Dolaskom auto-puta, a i zbog blizine Beogradu, Ub je postao poželjno mesto za život i jedina je opština u regionu u kojoj je povećan broj stanovnika.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike