Uručeni ključevi 20 stanova u Kosovskoj Mitrovici, dar grada Beograda

Stanari "Samačkog bloka" ostali su bez krova nad glavom zbog požara 2017. godine.

Ključeve stanova uručili su im direktor JKP "Gradska čistoća" iz Beograda Marko Popadić i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

"I ovo je dokaz da Priština nije uspela u svojoj nameri da odvoji Kosovsku Mitrovicu od Beograda, KiM od Srbije. Mi ćemo nastaviti i u narednom periodu da pomažemo, jer svih 17 opština na teritoriji Grada Beograda ima potpisane sporazume o pomoći sa srpskim sredinama na KiM i u narednom periodu verujem da će ova saradnja biti još intenzivnija i još veća", rekao je Popadić.

Sredstvima koja je obezbedio grad Beograd, za godinu dana su izgrađene dve zgrade u Kosovskoj Mitrovici u vrednosti od preko 700 hiljada evra, a stanove je dobilo 40 porodica.

Popadić je najavio finansiranje još jedne stambene zgrade I drugu pomoć.

"Danas smo se dogovorili sa predstavnicima Sindikata, kada je reč o mašinama za bolje uslove i rad javnih preduzeća. Ono što nas očekuje u narednom periodu je gradnja novih stanova i još jednom potvrđujemo da Kosovska Mitrovica ima budućnost", istakao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar