UNS i DNV: Novinarki Ivani Gordić omogućiti neometan rad

U saopštenju se navodi da je novinarka za UNS rekla da je u proteklih nedelju dana izložena pretnjama, te da joj je rad na terenu otežan do mere da ne može da obavlja novinarski posao.

"Gordićeva kaže da je fotografišu i da na terenu osoba koja razume srpski ide za njom i prati sve što radi", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da novinarka kaže da je "dvema koleginicama iz Dojče velea i njoj, koje su radile na priči o vijetnamskim radnicima, u nekoliko navrata put preprečio čovek u velikom crnom mercedesu, za kog je kasnije ustanovila da je ista osoba koja je onemogućila kretanje ekipi TV N1".

"Nekoliko puta je stao i nama na put. Kroz industrijsku zonu, pored nas je više puta projurio, pa naglo zakočio. Kada su odvozili radnike, mi smo automobilom pratili gde ih smeštaju. Iako smo se na tom putu razdvojili, ubrzo je čovek u crnom mercedesu pošao za nama, presretao nas, jurio pored nas, ugrožavajući time živote svih koji su se našli na putu", navela je za UNS Gordićeva.

Novinarka je dodala i da s obzirom na to da je taj čovek "stigao do hotela Kaštel Ečka pre njih, blokirao im je put i nije im dozvolio da uđu u tu uličicu, te da se povukao kada ga je koleginica iz Dojče velea snimila, kada su prošle".

UNS i DNV-UNS traže da policija istraži ko i po čijem nalogu presreće novinare i pokušava da ih zastraši, zaključuje se u saopštenju Udruženja.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар