UNS: Blokiran račun „Dnevnik Vojvodina presa“

Generalni direktor Dnevnik Vojvodina presa Dušan Vlaović za UNS kaže da je račun blokiran od 30. novembra, zbog duga koji ovo preduzeće ima prema štampariji Politike.

"Dug je nastao u periodu od marta 2013. do leta 2014. godine. Pokrajinska Vlada je te 2013. godine, iako je postojala odluka Skupštine, prestala Dnevniku da isplaćuje po 5 miliona dinara mesečno, koje smo iskuljučivo koristili za štampu", objašnjava Vlaović.

Zajednički vlasnik Dnevnika i Politike Miroslav Bogićević tada je tražio da iz štamparije Forum, gde je štampan list, pređemo u njegovu, Politikinu štampariju, uz tvrdnju da će on to sve platiti za prvih godinu dana, tvrdi Vlaović i napominje da "od toga nije bilo ništa".

On ističe da i posle više sastanaka, na različitim nivoima, rešenje nije pronađeno i upozorava da je Dnevnik pred gašenjem.

"Najstariji dnevni list u Srbiji posle Politike i jedini dnevni list u Vojvodini na srpskom jeziku, posle 75 godina je pred gašenjem", precizirao je Vlaović, koji se, ipak, nada da će "u narednih dan, dva, problem da se reši".

"Politika zna da blokadom neće moći da naplati ni jedan odsto potraživanja. Mi smo predlagali i dokapitalizaciju, čime bi se rešio i dug, ali i vlasnička struktura koja je potpuno nesjasna. Videćemo", rekao je Vlaović.

Direktorka Politike Mira Glišić Simić nije se ni u sredu, ni danas odazivala na pozive UNS.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike