Univerzitet u Beogradu obleležio svoj dan

Sa svakog fakulteta Univerziteta u Beogradu nagrađen je najbolji diplomac. Među 31 akademcem, ima onih koji su već našli radno mesto, ali i onih koji nastavljaju školovanje.

Milan Čuburović, student generacije Matematičkog fakulteta kaže da ostaje u Srbiji, da radi sa našim ljudima, da se usavršava sa našim profesorima, da predaje našim studentima. Veruje da kao narod imamo jako veliki potencijal, talenat i da samo zajedno možemo da napredujemo dalje.

Stefan Mitrović, student generacije Građevinskog fakulteta zainteresovan je za konstrukcije i plan mu je da ostane na fakultetu kao asistent student doktorskih studija.

Najstarija visokoškolska ustanova školuje gotovo svakog drugog akademaca u Srbiji. Izazovi s kojima se susreću studenti godinama su slični. 

Danilo Potparić student prorektor Univerziteta u Beogradu ističe da su zatražili da studentski predstavnici budu aktivno učesnici komisija za akreditacije. "Druga stvar, razgovaramo o poboljšanju uslova u domovima i menzama i zaista imamo razumevanje uprave studentskog centra i sve nam to pruža nadu da ćemo narednu, 212 godinu dočekati u boljem ambijentu", naglasava Potparić.

Univerzitet u Beogradu je član mnogih međunarodnih asocijacija univerziteta. Od nedavno i jedne od evropskih univerzitetskih alijansi u kojoj je još šest evropskih univerziteta.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da su to sve to su sve univerziteti sa vrlo velikom reputacijom, sa velikiim brojem nobelovaca i dobitnika Filcove medalje. "Verujem da će ovo partnerstvo doneti veliku koristu Beogradskom univerzitetu i da će svoja iskustva moći da prenese na druge univerzitette u regionu obezbeđujući zajednički rast za sve nas", ističe rektorka Popović.

Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kaže da ovih 211 godina obavezuje da se Univerzitet razvija dalje i da se čini sve da bude bolji.

Beogradski univerzitet naredne godine biće domaćin Univerzitetskih sportskih igara. Više od 6.000 studenata iz cele Evrope doći će u julu u našu zemlju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike