Ukinuta vanredna situacija na teritoriji Pirota

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba Vladan Vasić zaključio je da je Štab blagovremeno reagovao kada je do akcidenta došlo i dodao da su se uslovi za ukidanje vanredne situacije stvorili, kada su pre dva dana sve cisterne sa amonijakom podigne i bezbedno uklonile sa mesta gde se desila nesreća.

"Sve cisterne su sklonjene, pet cisterni se nalazi u stanici kod sela Staničenje, a uvedene su i preventivne mere za taj deo purge pa će se vozovi kretati maksimalnom brzinom od 20 kilometara na čas, a maksimalna masa kompozicije će biti 1.200 tona",

Kako je dodao, kompozicija sa prevrnutim vagonima imala je 1.600 tona, a uvedena je i zabrana prevoza amonijaka na pruzi Pirot-Niš. Ne znamo do kad će trajati", rekao je Vasić.

Kaže da je Štab doneo preporuke da se nabavi oprema za zaštitu disajnih organa i da se ubrza osposobljavanje sistema za uzbunjivanje.

"Treba da upoznamo javnost kako će sistem funkcionisati, koji su znakovi i zvuci i koje je njihovo značenje. Smatram da se Štab dobro snašao, da smo brzo uveli i vanrednu situaciju i mere, posledice su otklonjene bez ikakvih problema i mislim da smo ovu vanrednu situaciju uspešno okončali", zaključio je Vasić.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike