U šest gradova u Crnoj Gori Nova godina dočekana na trgovima

U šest crnogorskih gradova – Podgorici, Budvi, Kotoru, Baru, Herceg Novom i Pljevljima, Nova godina dočekana je na gradskim trgovima.

Muzički bendovi koji su zabavljali publiku i raspoloženje prisutnih, moglo bi se reći pretvorili su temperaturni minus hladne prve januarske noći i u Pljevljima u plus, gde je nastupio poznati bend Atomsko sklonište.

U Podgorici, prvi put posle deset godina, doček je organizovan na glavnom trgu, u samom centru grada, uz vatromet sličan onome u velikim evropskim prestonicama. Podgoričane i njihove goste su zabavljali Hari Varešanović i Željko Joksimović.

Sa svojim sugrađanima Novu godinu je dočekao i gradonačelnik Slavoljub Stijepović koji je rekao da je gradska uprava u 2015. godini imala intenzivan kontakt sa građanima i da to opredeljenje ostaje i u Novoj godini.

Publika u Budvi staru godinu ispratila je na Trgu pored Starog grada, uz koncert cetinjskog pop sastava Perper i Zdravka Čolića.

U Kotoru je najveselije bilo na Trgu od oružja, uz pesme i nastupe muzičkih bendova.

Doček Nove godine u Kolašinu i na Žabljaku organizovan je u hotelima.

Za razliku od 2015, ova godina je počela bez ijedne snežne pahulje.

Sneg je najavljen za nedelju, pa će kolašinski i žabljački gosti, ako ostanu do Božića, ipak imati priliku da se zabave i uživaju u zimskim čarolijama.

(Beta)

Napišite komentar