U prekidu železnički saobraćaj na delu barske pruge zbog vremenskih neprilika

Kako se navodi, na deonici barske pruge Prijepolje – Bistrica na Limu na prugu je palo drveće koje je jako nevreme oborilo, dok je jednoj deonici pokidana kontaktna mreža.

Velike vremenske nepogode i oštećenje železničke infrastrukture tokom noći su prouzrokovali i pad napona u kontaktnoj mreži.

U 4.55 sati uključen je napon u kontaktnoj mreži na pruzi između stanica Užice i Uzići, ali je za saobraćaj vozova sa elektro-vučom zatvoren deo pruge od Užica do Sevojna, navodi se u saopštenju.

Ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" su na terenu i rade na popravljanju kontaktne mreže na tom delu barske pruge, kao i na uklanjanju popadalog drveća sa koloseka.

U toku je i kontrolni pregled kontaktne mreže i pruge na toj deonici barske pruge.

Zbog oštećenja na barskoj pruzi prouzrokovanih velikim vremenskim nepogodama, tokom noći je za putnike vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, između Požege i Bijelog Polja organizovan autobuski prevoz.

U putničkom železničkom saobraćaju na barskoj pruzi zbog ovoga se tokom dana mogu očekivati kašnjenja vozova i poremećaji u funkcionisanju saobraćaja.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike